Kukoricával töltött sertéskotlett recept

files/images/foetel/03.jpg
Hozzávalók

1 kukoricakonzerv (töltősúly kb. 230 g ),
1/2-1/2 piros és zöld paprika,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. chilimártás,
5 dkg reszelt ementáli sajt,
só, őrölt bors,
4 szelet sertéskaraj (kb. 1 cm vastag, egyenként kb. 18 dkg),
1 ek. étolaj,
1,25 dl vízben feloldott 1/2 hús­leveskocka,
fogvájó a hús összetűzéséhez.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A kukoricát jól lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, megszikkasztjuk, és a vastag szárak nélkül nagyon finomra összeaprítjuk. A kukoricát, a paprikát meg a petrezselymet a chilimártással és a sajttal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.  A karajról a csontot késsel lefejtjük. Minden szeletbe kis „zsebet” vágunk (ld. Tipp). Konyhai papírtörlővel leitatjuk, és a szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Ezután mindegyik „zsebbe” kukorica-paprika-keveréket töltünk, és a nyílást fogvájóval összetűzzük. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, a hússzeleteket egymás mellé belerakjuk, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük. A maradék tölteléket a hús mellé halmozzuk, a levessel felöntjük, és még 5 percig főzzük. Hagymás rizs illik hozzá.

Tippek:
A „zsebeket" éles, hegyes késsel hasítsuk a hússzeletekbe, de ne túl mélyre, mert akkor a töltelék a másik oldalon kifolyik.

Készítsünk gyors chilimártást: chiliport vagy lereszelt chilipaprikát keverjünk össze ízlés szerint ketchuppal.

Elkészítés ideje: 35-40perc

Tápérték: 460 kcal /1920 KJ

Receptek kategória: