files/images/1-millio-menu/050.jpg
Hozzávalók
2 kisebb csirke
fél dl olaj (vagy zsír)
só
2 evőkanál liszt
1 kisebb vöröshagyma
1 kiskanál ecet
2 dl tejföl
2-3 csokor kapor
ízlés szerint 1-2 kiskanálnyi cukor.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A csirkét a szokásos módon darabold fel, sózd be. A felforrósított zsiradékban hirtelen süsd át, majd tedd félre. A megmaradt olajban pirítsd halványra a lisztet, ereszd fel egypohárnyi vízzel. Dobd bele az egészben hagyott hagymát, az apróra vagdalt kaprot. Tedd bele az átsütött csirkét, és lassú tűzön párold puhára. Ha a hús megpuhult, a mártást ízesítsd pikánsra csöppnyi ecettel és cukorral, ha szükséges, csipetnyi sóval is, s keverd bele a tejfölt. Párolt rizzsel tálald.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges