1 nagy citrom
1-1 kk szárított oregano, rozmaring és kakukkfű
1/4 kk durvára őrölt fekete bors
4 dkg vaj
1 konyhakész csirke (kb. 1 kg)
só.
A fűszerkeverékhez a citromot megmossuk, és szárazra töröljük. Héjából kb. 1 kiskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A citrom héját és a levét a szárított fűszerekkel, a borssal és a vajjal kis lábosba rakjuk, és kevergetve addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvadt. A grillcsirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Megsózzuk, és a vajas-fűszeres keverékkel bekenjük. Mellével lefelé tepsibe fektetjük, és a hideg sütőbe toljuk 200 °C-on (gáz 3-4. fokozat) 1 óra 20 percig sütjük, közben saját levével többször meglocsoljuk. A csirkét 40 perc múlva megfordítjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges