Citromos csirkebecsinált recept

files/images/1-millio-menu/014.jpg
Hozzávalók

80 dkg csirkeaprólék
2 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, őr ölt bors
kevés cukor
1 citrom
1 csokor petrezselyem.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csirkeaprólékot vágd kisebb darabokra, és sózd be. Forgasd meg felforrósított olajon, borsozd meg, és önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt párold addig, míg az aprólék megpuhul és zsírjára sül. Ekkor hintsd meg liszttel, tölts rá egypohárnyi vizet, és forrald át. Ízesítsd reszelt citromhéjjal, cukorral, finomra vágott petrezselyemmel, facsard bele a citrom levét. Végül keverd bele a tojássárgájával elvegyített tejfölt is. Az edényt rázogatva éppen csak forrósítsd fel, és máris tálald.

Receptek kategória: