Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

files/images/1-millio-menu/008.jpg
Hozzávalók

2 szép nagy csirkemell
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
só, őrölt bors
A bundázáshoz:
10-10 dkg liszt, zsemlemorzsa és darált dió
2 tojás
A sütéshez olaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csirkemelleket csontozd ki, fejtsd le róluk a bőrt. Az így kapott 4 szép csirkemell darabot éles késsel szúrd fel hosszában, a nyílást töltsd meg aszalt szilvával, a végét tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. A megtöltött húsokat dörzsöld be sóval, őrölt borssal. Forgasd előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül dióval kevert zsemlemorzsába. Ez utóbbit egy kicsit bele is nyomkodhatod. Bő, forró olajban, közepes lángon süsd szép aranybarnára. Az olajból kiemelve csepegtesd le, majd azon melegében tálald. Szerecsendióval bolondított burgonyapürét javaslunk hozzá.

Receptek kategória: