Mediterrán pizza recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

50 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 3 tojássárgája, 50 dkg paradicsom, 75 dkg cukkíni, 30 dkg zöldfűszeres tejszínkrémsajt, 1 dl tej, 5 dkg fenyőmag vagy napraforgómag, néhány ág friss rozmaring, 1 evőkanál olaj, só, bors, a tepsi kikenéshez margarin.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a felütött tojással, a puha zsiradékkal, fél teáskanál sóval és 2 evőkanál hideg vízzel. A tésztát letakarva, 1 órára hideg helyre állítjuk. A megtisztított, megmosott paradicsomot felkarikázzuk, a cukkínit ferdén vékonyra szeleteljük. A zöldfűszeres tejszínkrémsajtot kikeverjük a tejjel és a tojássárgájával. A megmosott, lerázott rozmaringágról lecsipkedjük a leveleket. A felét apróra vágjuk, és a sóval, borssal együtt a krémbe keverjük. A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, majd villával megszurkáljuk. A sajtkrém felét a tésztára simítjuk. Beborítjuk a paradicsom- és cukkíni karikákkal, majd megkenjük a maradék krémmel, meghintjük a napraforgó- vagy fenyőmaggal és meglocsoljuk az olajjal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 35- 40 percig sütjük. Végül meghintjük a maradék rozmaringlevéllel, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra

Receptek kategória: