Barackos-nektarinos rétes leveles tésztából Curice módra recept

files/images/fenyomagos/fenyomag.jpg
Hozzávalók

66 dkg mélyhűtött, leveles tészta (2 réteshez) - a Penny-ben kapható a legjobb vajas-leveles, igaz az csak 500 g-os, de ez is elég lesz, 40 dkg nektarin, 40 dkg sárgabarack, 15 dkg mazsola. 10 dkg fenyőmag (pinea) - ezt kihagytam, mert a környéken nem kapható, egy kis stampedli rum, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé, egy kis stampedli Cointreau (narancslikőr) - plusz rummal pótoltam ki, bő 1 dl tejföl.  1 tojás, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, sütőpapír, tojás megkenni.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Előkészítés: A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük, a fenyőmaggal összekeverve rumba áztatjuk, és két órára hűtőszekrénybe tesszük; a tejfölt tojással, tojássárgájával és vaníliás cukorral simára keverjük; a nektarint és a sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és gerezdekre vágjuk, ezután porcukorral megszórjuk és összekeverjük a citromlével és a narancslikőrrel. A leveles tésztát a csomagoláson lévő előírás szerint kiolvasztjuk.
 
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát belisztezett deszkán tepsi hosszúságúra nyújtjuk (én előtte még félbevágtam, és nyújtottam ki). A hosszabbik oldala mentén két darab, 1 cm széles csíkot levágunk, ezeket félretesszük. A rumos mazsola-fenyőmag keveréket a gyümölcsökkel összevegyítjük, majd az egyik felét az egyik, a másik felét a másik tésztalap közepén egyenletesen elosztjuk (érdemes előtte kicsit leszűrni, mert bőségesen enged levet a gyümölcs, és a cukros lé mindenfelé szétfolyik - meg lehet inni, kellemes íze van). Leöntjük a tejfölös öntettel, a tésztát egyik oldalról ráborítjuk a töltelékre, a tészta szélét bekenjük tojássárgájával, a tészta másik felével beborítjuk, majd a végeit jól összenyomkodjuk. A másik rétessel ugyanígy járunk el, majd mindkét rétest sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejüket bekenjük felvert tojássárgájával, villával több helyen megszurkáljuk, a két-két tésztacsíkkal díszitjük a tetejét, ezt is bekenjük, majd az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni, csak utána vágjuk adagokra.

Receptek kategória: