Szilvás képviselőfánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

15 dkg liszt,
4-5 tojás,
7 dkg vaj vagy margarin,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál porcukor 3 dl tejszín,
22 dkg szilvalekvár,
10 dkg szárított sárgabarack,
4 evőkanál szilvapálinka,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 zacskó tejszínhab-keményítő por,
csipetnyi só,
sütőpapír.

Recept elkészítése:

Fazékban felforralunk 2.5 dl vizet a zsiradékkal, csipetnyi sóval és a cukorral. Levesszük a tűzről, egyszerre beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Visszatesszük a tűzre, felforrósítjuk, majd ismét levesszük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire 8 nagyobb halmot nyomunk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 25-30 percig sütjük. A képviselőfánkokat még melegen kettévágjuk, majd hűlni hagyjuk. A szárított barackot kockákra vágjuk, meglocsoljuk a szilvapálinkával, és kb. 10 percig állni hagyjuk. A marinált barackot a levével együtt a szilvalekvárba keverjük. A barackos szilvalekvárt a fánkok alsó felére kenjük. A tejszínt felverjük a habkeményítő porral és a vaníliás cukorral. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a lekvárra nyomjuk. Ráültetjük a képviselőfánkok kalapját, végül meghintjük porcukorral.

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Receptek kategória: