Olasz sajtleves recept

Olasz sajtleves recept

Hozzávalók:
6 dkg húsos szalonna (szeletelt bacon vagy császárszalonna a legjobb),
2 gerezd fokhagyma,
3 ek. olaj,
1 liter húsleves,
2 csapott ek. liszt,
3 evőkanál paradicsompüré,
késhegynyi fehérbors,
15 dkg ömlesztett sajt,
metélőhagyma.

Elkészítés:

      A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Az olajon a szalonnát kisütjük, a fokhagymát rádobjuk és a húslevessel felengedjük. A lisztet egy dl hideg vízzel simára keverjük és a leveshez öntjük. Kis lángon felforraljuk, majd a paradicsompürét is belekeverjük. A fehér borssal fűszerezzük, majd a kockára vágott sajtot is hozzáadva kevergetve még 3-4 percig főzzük, ameddig a sajt el nem olvad benne. Apróra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra