Füstöltsajtos krémleves recept
Hozzávalók:
4 dkg vaj,
1 pupozott ek. liszt,
8 dl viz,
1.5 db húsleveskocka,
15 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejszin,
reszelt szerecsendió,
bors,
4 tojássárgája.
Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. Vízzel felöntjük. Habverővel többször megkevergetve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, közben a sajtot lereszeljük. Kétharmadát a levesbe szórjuk és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. Tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózzuk. Négy leveses csészébe 1-1 tojássárgáját simára keverünk.A forró levest rámerjük, maradék sajttal megszórjuk.
Elkészítés ideje: 25perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges