Árpagyöngy leves recept

Árpagyöngy leves recept

Hozzávalók:
250 g füstölt kolbász
150 g árpagyöngy
100 g sárgarépa
150 g burgonya
100 g zeller
50 g zsír
50 g liszt
30 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
10 g fűszerpaprika
ízlés szerint:

őrölt bors
petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      Zsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. Karikára vágott sárgarépát, kis szeletekre darabolt zellert üvegesre pirítjuk, majd fűszerpaprikával, liszttel megszórjuk, vízzel felengedjük Hozzáadjuk a dió nagyságú vagy hasonló nagyságra darabolt újburgonyát. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott fokhagymával. Ha felforr, beletesszük az árpagyöngyöt, és készre főzzük. Tálalás előtt néhány perccel a felkarikázott füstölt kolbásszal összeforraljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel gazdagon megszórva kínáljuk. Ha nincs otthon hántolt árpa, helyettesíthetjük hántolt búzával vagy rizzsel.

vissza a főoldalra