Zsemlés májas hurka recept

Zsemlés májas hurka recept

Hozzávalók (kb. 5 kg-hoz):
1 kg tokaszalonna-nyesedék,
1 kg disznómáj,
75 dkg véres apróhús,
25 dkg zsír,
30 dkg vöröshagyma,
10 dkg zsemle,
fél liter tej,
1 g törött szegfűbors,
2 dkg törött fekete bors,
1 evőkanálnyi majoránna,
só.

Elkészítés:

      A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben puhára főzzük. A májat nyersen apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. Ha a húsfélék puhára főttek, szintén ledaráljuk és hagyjuk kihűlni. Az apró kockára vágott zsemlét tejben megáztatjuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megfonnyasztjuk, végül az egészet alaposan összedolgozzuk a hozzáadott sóval és fűszerekkel.
Ha a képlékenységhez szükséges, kevés húslével hígítjuk. Az előre elkészített, darabokra vágott, tisztított hurkabelet betöltjük, végeit lekötjük, és a már előbb leírt módon megfőzzük, a főző-léből kiemelve hideg vízben lehűtjük, majd leszáradás után hűvös helyen tároljuk felhasználásig.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk