Tolnai sváb húsos-hurka recept

Tolnai sváb húsos-hurka recept

Hozzávalók:
6 kg fejhús,
2 kg bőrke,
1,5 kg szalonnanyesedék,
0,5 kg hagyma,
25 dkg só,
7 dkg őrölt feketebors,
6 dkg paprika,
10 dkg fokhagyma,
10 dkg zsír.

Elkészítés:

      A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a fűszereket, a zúzott fokhagymát ‚megsózom ‚majd az egészet alaposan összedolgozom. Vastag hurkabélbe töltöm, majd gyöngyöző (80 fokos) vízben 30-40 percig főzöm. Onnét kivéve lehűtöm, majd leszárítom. Hidegen fogyasztó, vagy két napra fel is füstölhető.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk