Májas-tüdős hurka recept

Májas-tüdős hurka recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj,
1,2 kg sertéstüdő,
70 dkg húsos tokaszalonna,
20 dkg rizs,
25 dkg vöröshagyma,
5 dkg só,
1 dkg törött bors,
1 dkg fűszerpaprika.

Elkészítés:

      A tüdőt és a húsos tokaszalonnát bő vízben puhára főzzük, kiszedjük, hűlni hagyjuk. A nyers májat finomra daráljuk, a kihűlt húst és szalonnát pedig közepes lyukú tárcsán daráljuk meg. A megmosott rizst a tüdő levében főzzük meg, de nem túl puhára. A finomra vágott vöröshagymát a zsírban rózsaszínűre pirítjuk. Majd összekeverjük a darált májat, a húst és a szalonnát a rizzsel és a vöröshagymával, a sóval, valamint az egyéb fűszerekkel.
A tölteléket kb. 25-30 cm-es darabokra vágott bélbe töltjük. A beleket elkötjük. Ne töltsük túl keményre, nehogy abálás, sütés közben kifakadjon. (A belet töltés előtt mindig langyos vízben tartjuk.)
A hurkát ezután megabáljuk.

vissza a főoldalra