Kapros véres hurka recept

Recept elkészítése:

Kapros véres hurka recept

Elkészítés:

      A disznó torkáról, fejéről leszedett véres hús, azonos mennyiségű, bélről leszedett fodorháj, 3 zsemle, 20 dkg rizs, 3 dl tej, 1 g őrölt kapormag, 1 g szárított borsikafű, ízlés szerint sertésvér, törött fekete bors, só.
Az összes húsfélét és a kiáztatott fodorhájat sós vízben megmossuk, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A zsemléket kockákra vagdaljuk, és a tejben megáztatjuk. A rizst megmossuk és megfőzzük, ezután leöblítjük. Az összes fűszert elkeverjük az áztatott (de nem kinyomkodott) zsemlékkel, a főtt rizzsel és a megdarált hússal. Annyi vért adunk hozzá, hogy a töltelék lágy legyen. Lazán betöltjük a hurkabélbe, és a már ismertetett módon készítjük el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: