Füstölt májas 3. recept

Füstölt májas 3. recept

Elkészítés:

      Azonos mennyiségű nyers sertésmáj és kövéres húsrész, kg-onként 1-2 fej vöröshagyma 10 dkg zsír, őrölt szegfűbors, majoránna, 1-1 mokkáskanálnyi a különféle fűszerekből és ízlés szerint só.
A kövéres húsokat sós vízben puhára főzzük, és levétől lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A májat a húslébe tesszük egy pillanatra (vagyis a máj fehéredéséig), majd villával beleszúrunk. Ha már nem folyik belőle véres lé, akkor a májat is lecsurgatjuk, hozzáadjuk a főtt húsokhoz, és ledaráljuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban sárgára fonnyasztjuk, majd az egészet jól összekeverjük a fűszerekkel. Annyi húslevet öntünk rá, hogy ne túl híg masszát kapjunk. Jól összedolgozzuk, és lazán betöltjük a hurkabélbe. 15 cm-es párokra kötözzük, és nagyon csendes forrással főzzük 30 percig. Ezután hideg vízben lehűtjük, majd a vízből kivéve deszkán szikkasztjuk. Ha teljesen leszáradt, hideg füstre tesszük, és három-négy napig füstöljük. A füstről levéve hűvös, szellős helyen felakasztjuk. Hónapokig eláll, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók