Erdélyi tüdős hurka 2. recept

Erdélyi tüdős hurka 2. recept

Hozzávalók:
1 sertéstüdő,
a disznó fejéről és nyakáról leszedett véres húsrész,
3 zsemle,
3 dl tej,
20 dkg rizs,
25 dkg vöröshagyma,
1 teáskanál szárított csombor,
1 csapott teáskanál pástétomfűszer,
2-3 dl-nyi sertésvér,
só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tüdőt és a húsokat sós vízben puhára főzzük, a megmosott rizst megpároljuk, a vöröshagymát lereszeljük, a zsemléket pedig szétmorzsolva tejbe áztatjuk. A megfőtt húsokat levétől lecsepegtetjük és ledaráljuk. Ezután összekeverjük az áztatott zsemlével, a főtt rizzsel, a reszelt hagymával, az összes fűszerrel, sóval és annyi vérrel, hogy lágy masszát kapjunk. Óvatosan, lazán betöltjük a kitisztított hurkabélbe. A már leírt módon abáljuk, és lehűtjük. Normál hűtőtérben 1 hétig eláll, -18 -24°C-on 4 hónapig.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk