Erdélyi szalámi 2. recept

Erdélyi szalámi 2. recept

Hozzávalók:
8 kg hús,
2 kg szalonna,
5 dkg porcukor,
1 kk. gyömbér,
1/2 dkg salétrom,
15 dkg só,
5 dkg szegfűbors,
2 dkg fokhagyma.

Elkészítés:

      A húst nagylyukú tárcsán ledarálom, a szalonnát apró darabokra vágom. A fokhagymát átzúzom. Az összes hozzávalót összegyúrom, majd keményre töltöm a szalámibélbe, majd annyi 90 fokos vízben, amennyi ellepi, 1 órán keresztül abálom. Az abaléből kivéve vízben lehűtöm, és leszárítom. 3 - 4 napra, hideg füstre teszem. Száraz hűvös helyen felakasztva tárolható. Kb. 2 hét után fogyasztható.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók