Alföldi véres hurka 2. recept

Alföldi véres hurka 2. recept

Hozzávalók:
1,2 liter vér,
6 zsemle,
40 dkg toka,
30 dkg hagyma,
2 dkg paprika,
2 dkg őrölt bors,
kevés majoranna,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
só.

Elkészítés:

      A zsemlét apró kockára vágom, a tokaszalonna felét kisütöm, majd ebben a zsemlekockákat megpirítom. A tokát annyi sós vízben főzöm meg, amennyi ellepi. Ha puha, leszűröm. A levet a zsemlekockákra öntve az egészet megdarálom. A hagymát apróra vágom, és a tokaszalonna zsírján megpirítom. A darált dolgokat összedolgozom a vérrel, és a fűszerekkel. A masszát betöltöm a bélbe, majd 85 fokon fél óráig főzöm.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk