Zserbó recept

files/images/befozes/dio.jpg
Recept elkészítése:

1/2 kg lisztben elkeverek fél csomag sütőport és 3 evőkanál porcukrot, ezt 25 dkg margarinnal eldörzsölöm. 2 tojás sárgájával, reszelt citromhéjjal, 2-3-dkg, tejben felfuttatott élesztővel jól összedolgozom, és 3 cipót csinálok belőle. A töltelékhez: 20-30 dkg darált dió, hasonló mennyiségű cukorral keverve baracklekvár rumban áztatott mazsola kevés rumos tej. A cipókat nagyon vékonyra nyújtom / vigyázat: sütés közben megkel /, az elsőt kivajazott tepsibe teszem. Baracklekvárral megkenem, rá szórom a cukros dió felét, rumban áztatott mazsolát, kevés rumos tejjel meglocsolom, és rá a második lapot. Ezt ugyan úgy töltöm, a harmadik lapra nem teszek semmit. Villával megszurkálom, 40-50 percet pihentetem, Kb. 20 perc alatt / az én sütőmben / közepes lángon megsül. Ha kihűlt, mázzal bevonjuk. Kb. 1 dl feketekávéban 3 evőkanál valódi kakaóport elkeverünk, és 1 ek. cukorral felfőzzük, levesszük a tűzről, kis darab vajat elkeverünk benne.

Receptek kategória: