Hatlapos recept

files/images/foetel/hatlapos.jpg
Hozzávalók

Tészta:
60 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
csipet só,
1 tojás,
1 cs. szalakáli,
15 dkg zsír,
igény szerint langyos tej.

Krém:
1 l tej,
2 zacskó csokipuding,
kristálycukor,
1 csipet só,
15 dkg Ráma.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Először megfőzzük a krémet, hogy hűlni tudjon amíg a tészta elkészül. Ehhez a tejben megfőzzük a pudingot a zacskón leírtak szerint. Miután megfőtt keverjük bele a margarint és tegyük félre hűlni. A lapokhoz a lisztet és a zsírt összemorzsoljuk, majd ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha kész, elosztjuk hat felé és egyenként kinyújtjuk őket tepsi méretűre. A tepsit kicsit zsírozzuk, lisztezzük, erre fektessük rá a tésztát és aranybarnára süssük meg mindegyiket. Egy lapot fektessünk egy tepsibe és kenjünk rá egy réteg pudingot. Megint lap következik és így tovább amíg elfogynak a hozzávalók. Tálalás előtt hagyjuk állni minimum 3--4 órát, a legjobb ha egy éjszakán át hűtőben tud pihenni. Felkockázzuk, porcukrozzuk és már tálalhatjuk is.

Receptek kategória: