Zöldséges rizottó recept

Recept elkészítése:

Zöldséges rizottó recept

Hozzávalók:
1 l könnyű tyúkhúsalaplé,
100 g mélyhűtött zöldborsó,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kisebb cukkíni,
100 g brokkoli,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 evőkanál olívaolaj,
200 g Arborio- vagy Vialone-rizs (közepes szemű, jó vízfelvevő tulajdonságú rizsfajták),
40 g reszelt parmezán sajt,
ízlés szerint parmezán sajt külön.

Elkészítés:

      Felforraljuk a lét, a fagyasztott borsót folyó meleg víz alatt felengedjük. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, végét levágjuk, és karikákra szeljük. A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Serpenyőben a vajat és olajat mérsékelt hőfokon felforrósítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát 1 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a rizst is, és fakanállal állandóan keverve 2 percig tovább pároljuk. Az alaplé felét lassanként, állandó keverés közben, beleöntjük. Mindig csak akkor öntsünk újra, ha a rizs az előző adagot már felvette. Kb. 10 perc múlva a cukkínit, brokkolit és egy kevés alaplét adunk hozzá, és 5 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve. Ismét hozzátöltünk a léből, amíg a rizottó krémes és puha nem lesz, de még nem főtt szét. (Esetleg nem is lesz szükség az egész alaplére.) Végül összekeverjük a borsót és sajtot a rizzsel, megszórjuk parmezánsajttal és azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: