Ropogós cukkíni tejfölös hagymával recept

Recept elkészítése:

Ropogós cukkíni tejfölös hagymával recept

Hozzávalók:
4 kis cukkíni,
2 db egész tojás,
kevés szójaliszt vagy rizsliszt,
1 mokkáskanálnyi só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

A hagymához:
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:

      A cukkínikat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget először lisztbe mártva megforgatjuk a fűszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszűrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedő alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal, és a tűzről lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihűtjük.

Egyszerűen készíthető, finom vendégváró étel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: