Nizzai cukkíni recept

Recept elkészítése:

Nizzai cukkíni recept

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
4 vöröshagyma,
1 közepes cukkíni,
50 dkg paradicsom,
2 evőkanál olaj,
4 dkg vaj,
10 dkg parmezán ízű sajt (de bármilyen sajt lehet),
só, őrölt bors.

Elkészítés:

      Az olajat egy mély tűzálló tálba öntjük, és beleterítjük a hagymakarikákat, majd sütőben megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. Ezután kerül a tálba egy sor karikára vágott burgonya (előtte jobb, ha megfőzzük), erre a kisujjnyi vastag szeletekre vágott cukkíni (ha zsenge, még meghámozni sem kell, ha öregebb jó ha előtte egy picit megfőzzük), rá a felszeletelt paradicsom. A rétegeket kissé megsózzuk, borsozzuk, és a paradicsom tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával vagy tetővel letakarva a forró sütőbe tesszük, és erős lángon fél óráig sütjük. Ezután a tetejére csipetnyi reszelt szerecsendióval összekevert reszelt sajtot szórunk, és már fedő nélkül addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lett.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: