Sült csirke pikáns pácban recept
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
4 evőkanál borecet,
4 evőkanál narancslé,
1 dl tej,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só és törött bors,
liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét nagyon kis darabjaira vágom. Az ecetet, a narancslevet, a 4 evőkanál olajat, a petrezselyemzöldet, a borsot, a mustárt, a gyömbért, a sót és a szétzúzott fokhagymát összekeverem. A csirkedarabokat a páclében megforgatom, és egymásra téve fél napig hűtőszekrényben tartom. (Előző nap is el lehet készíteni.) Fogyasztás előtt a szárnyasdarabokat azonmód nedvesen megmártom a lisztben és bő, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és burgonyapürével meg salátával kínálom.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges