Sörös töltött csirke recept

Sörös töltött csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 üveg világos sör,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
1 tojás,
a csirke mája és a zúzája,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
késhegynyi őrölt gyömbér és szerecsendió,
1 szem összetört szegfűszeg,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A szalonna húsosabb részét, a csirkemájat és a zúzát ledarálom vagy nagyon apróra vágom, és összekeverem a felvert tojással, a finomra metélt petrezselyemzölddel, a fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a zúzott fokhagymával és 2 evőkanál sörrel. A sörös tölteléket az előkészített, megsózott csirke hasába tömöm, majd a nyílást összetűzöm. Tűzálló tálba fektetem a szárnyast, kívülről is megsózom, és a maradék füstölt szalonnát apróra vágva a tetejére szórom. A maradék sört rálocsolom, a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben megsütöm. Saját levével locsolgatva pirosra pirítom, majd felszeletelem, és hagymás burgonyasalátával meg vajas zöldséggel kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók