Hagymás rántott csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Hagymás rántott csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
3 fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé,
liszt,
tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A vöröshagymákat megtisztítom, egyet megreszelek a többit pedig karikákra vágom. A reszelt hagymát összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, az olajjal, a citromlével, a borssal, sóval, majd ezzel a krémmel vastagon bekenem a forgóknál kettévágott, lebőrözött csirkecombokat. Legalább 2 órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben, de előző nap is bepácolható. (Lefedve kell a hűtőszekrénybe tenni, mert erős illatát minden más élelmiszer átveszi!) Fogyasztás előtt a combokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetem, majd bő, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm. A karikákra vágott vöröshagymát lisztbe mártom, és ugyancsak forró olajban megsütöm majd a combok tetejére szórom. Sok salátával és burgonyapürével kínálom. Majonézes mártással hidegen is fogyasztható.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: