Gyulai csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Gyulai csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 db kisebb csirkecomb,
1 kis szál lángolt (nem száraz) kolbász,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
törött bors,
mustár.

Elkészítés:

      A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könnyedén lehúzom a bőrét, majd négyfelé vágom. Mindegyik csirkecombba a csont helyére egy-egy kolbászdarabot teszek és hústűvel összefogom. Nagy alufólialapra egymás mellé fektetem a combokat és lazán becsomagolom. A két végét összenyomkodom és a csomagot sütőlemezre teszem. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon 35 percig sütöm, majd az alufóliából kibontva tűzálló tálra teszem. Az alatta képződött pecsenyelevet ráöntöm, és mindkét oldalán pirosra pirítom. Hagymás burgonyasaláta a legfinomabb mellé. (Ha a család nagy étkű, lehet hozzá sült krumplit is kínálni.)

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: