Gyömbéres csirkeszárny recept

Gyömbéres csirkeszárny recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkeszárny,
2 evőkanál rizsliszt,
fél dl száraz fehérbor,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál borecet,
3 evőkanál szójamártás,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1-1 mokkáskanál őrölt gyömbér és cukor.

Elkészítés:

      A csirkeszárnyakat megmosom, a szárnyvéget leveszem (levesbe főzöm) és a forgóknál kettévágom. A gyömbért, a borecetet, a fehérbort, a szójamártást, a reszelt vöröshagymát és a rizslisztet összekeverem, majd e páclében egyenként megmártom a húsdarabokat. A megmaradt páclét rácsorgatom a húsra és hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. (Fogyasztás előtt való nap is előkészíthető.) Serpenyőben felforrósítom az olajat és a páclétől lecsöpögtetett szárnydarabokat erős tűzön mindkét oldalukon ropogósra sütöm. Melegített tálra szedem. A serpenyőben maradt zsiradékba öntöm a maradék páclevet, összeforralom, majd a sült húsra csurgatom. Sáfrányos, gombás rizzsel és szalmaburgonyával kínálom. Hagymás paradicsomsalátát adok mellé.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók