Csirkemájjal töltött paradicsompaprika recept

Recept elkészítése:

Csirkemájjal töltött paradicsompaprika recept

Hozzávalók:
8 db csirkemáj (szív nélkül),
8 db szép, vastag húsú paradicsompaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál majoránna,
kevés zsemlemorzsa,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A paprikákat megmosom, kicsumázom, és a tetejükről levágok egy "kalapot". A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, majd az olajon sárgára fonnyasztom. A hagymás olajra teszem a darabjaira szedett csirkemájat és fehéredésig sütöm. Ha langyosra hűlt, apróra vagdalom (vagy ledarálom), összekeverem a felvert nyers tojással, sóval, borssal, majoránnával, hogy ne túl kemény, de szilárd legyen a töltelék. Betöltöm a paradicsompaprikákba, majd kikent sütőlemezre teszem őket. Mindegyik paprikára visszateszem a "kalapját" és hajszálvékonyra vágott füstölt szalonnával betakarom. Rálocsolom a gyengén megsózott tejfölt, és előmelegített, forró sütőben ropogós-pirosra megsütöm. Párolt, petrezselymes rizst kínálok mellé saláta kíséretében.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: