Csirkemájas krokett recept
Hozzávalók:
2 csirkemáj (12-15 dkg),
4 evőkanál burgonyapehely,
2 dl tej,
1 tojás,
1 evőkanál tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál majoránna és só,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 dl olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A tojást habosra verem a tejjel, majd a burgonyapehelyre öntöm. A csirkemájat nagyon apró kockákra vágom és a finomra metélt petrezselyemzölddel a burgonyás masszához teszem. Megsózom, megszórom a többi fűszerrel és belekeverem a tejfölt. Az egészet jól összedolgozom és néhány percig pihentetem. A masszának formázhatónak kell lennie. (Ha nem elég sűrű, még egy kevés burgonyapelyhet teszek hozzá, ha pedig túl sűrű, kevés tejjel hígítom.) Az olajat megforrósítom, és benne a vizes kézzel formált kis kroketteket mindkét oldalán pirosra sütöm. Hideg majonézes mártással és párolt zöldséggel kínálom.
Elkészítés ideje: 25perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges