Zöldséges csirkemell recept

Zöldséges csirkemell recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
3 ek. olaj,
1 nagyobb csirkemell,
2-2 szál sárga- és fehérrépa,
egy közepes zellergumó,
25 dkg zöldspárga (konzerv),
2 dl tejszín,
1 ek. liszt,
1 ek. ételízesítő,
só, bors,
petrezselyem.

Elkészítés:

A vöröshagymát olajon megpirítjuk, és rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Pár percig pirítjuk, majd ráöntünk 2 ek. tejszint, rászórjuk az ételízesítőt és fedő alatt pároljuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert egyforma vastagságú csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a félig puha csirkéhez. Ráöntjük a liszttel simára kevert maradék tejszint, és fedő alatt pároljuk. Ha a zöldség is megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Óvatosan összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. Spárga helyett zöldbabot is használhatunk.