Zöldséges csirkecomb, vagy mell recept

Zöldséges csirkecomb, vagy mell recept

Hozzávalók:
2 db csirkecomb (vagy csirkemell) kettévágva,
200 g burgonya,
200 g sárgarépa,
100 g karalábé,
50 g zeller,
100 g petrezselyemgyökér,
100 g kelbimbó,
100 g gomba,
só, őrölt fehér bors,
petrezselyemzöld,
margarin a tál kikenéséhez.

Elkészítés:

A megmosott csirkecombokat papírtörlővel letörölgetjük, kettévágjuk, a bőrüket eltávolítjuk, majd sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A megtisztított burgonyát vastagabb karikákra, a zöldségeket egyforma, hosszúkás darabokra vágjuk. A kelbimbót és a gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, és egészben hagyjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, alulra rakjuk a burgonyaszeleteket, és megsózzuk. Ráterítjük a zöldség felét, fűszerezzük sóval és borssal, rárakjuk a csirkecombokat, és befedjük a maradék zöldséggel. Tetejét szórjuk meg sok apróra vágott petrezselyemzölddel. A tálat takarjuk le alufóliával, és 200 Celsius-fokon előmelegített sütőben körülbelül egy órán át, süssük. Ha végigsétálunk a májusi piacon, zsenge, friss zöldségfélék sokasága kelleti magát, sőt már a legzamatosabb gyümölcs, az eper is piroslik a kofák kosaraiban. Igaz, még nem olcsó, de 20-30 dekára már meghívhatjuk magunkat, elvarázsolhatjuk vele ételeinket.

Kiemelt partnerünk