Zöldborsós csirketokány recept

Zöldborsós csirketokány recept

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
1 dkg liszt,
10 dkg zöldborsó,
2 ek. étolaj,
petrezselyem,
só, pirospaprika.

Elkészítés:

A lebőrözött csirkemellet kisebb kockára vágjuk. A felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, megsózzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és tovább pároljuk. Ha a hús megpuhult megszórjuk liszttel, kicsit még pirítjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy sűrű leve legyen. Belekeverjük a főtt zöldborsót, 2-3 percig együtt főzzük. Előfőzött rizzsel tálaljuk.