Vitaminsaláta recept

Vitaminsaláta recept

Hozzávalók:
2 fejes saláta,
1 nagy kígyóuborka,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
2 csomó retek,
20 dkg főtt szárnyas hús (pl. csirkemell),
2 szál újhagyma,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál olaj,
só, cukor,
petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk. A salátát apró darabokra tépkedjük, az uborkát, retket, hagymát, paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Egy nagy salátástálban összekeverjük beleforgatjuk az ecetből, olajból, vízből, cukorból, sóból, zöldhagymaszárból készített dresszinget. A tetejére rakjuk a metéltre vágott húst, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

Jó tanács: A fejes salátával összeállított salátát ne tároljuk huzamosabb ideig még hűtőben sem, mert összetöpped, veszít élvezeti értékéből és vitamintartalmából.

Kiemelt partnerünk