Vásárhelyi karalábés csirke recept
Hozzávalók:
4 csirkemell vagy comb,
1 kg zsenge karalábé,
1/2 dl olaj,
40 g liszt,
2-3 dl tejföl,
1 cs. petrezselyem,
3 gerezd fokhagyma,
1 mk. pirospaprika,
só, bors.
Elkészítés:
A csirkehúst az olaj felén hirtelen megpirítjuk, tányérra szedjük. Az olajat áttöltjük egy nagyobb lábasba, az aljára teszünk egy sor meghámozott, megmosott, kisujjnyi darabokra vágott karalábét, rá a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, mellédobjuk a zúzott fokhagymát, betakarjuk a maradék karalábé hasábokkal, és egy kevés vizet öntünk alá. Mérsékelt tűzön, fedő alatt, csak rázogatva a lábast, puhára pároljuk. A maradék olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2 dl hideg vízzel, és a megpuhult karalábéhoz adjuk (a húst előtte kivesszük belőle, nehogy szétessen). Belekeverjük a tejfölt, jól kiforraljuk - sűrű főzelékállaga lesz-, visszatesszük bele a húst, megszórjuk vágott petrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges