Vagdalt jércemell recept

Vagdalt jércemell recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes csirkemell,
1 zsemle,
2 dl tej,
1 tojássárgája,
0.5 dl tejszín,
1 kis csomó petrezselyem,
só, a sütéshez olaj.

Elkészítés:

A csirkemellekről leszedjük a csontot, az inas részeket levágjuk, a bőrt eldobjuk. A húst a tejben áztatott zsemlével együtt megdaráljuk, megsózzuk, apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá, és a tejszínnel és a tojássárgával jól összedolgozzuk. Kerek vagy ovális pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük. Kímélő ételnek is kitűnő. Tálalhatjuk krumplipürével, párolt sárgarépával, zöldborsóval, spárgával, vagy akár együtt valamennyivel.

The Mountain - 3D pólók