Töltött tök recept

Töltött tök recept

Hozzávalók:
2 minitök,
1 csirkemell,
3 evőkanál rizs,
1 evőkanál olaj,
fél liter csontlé vagy húslé,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
só (ízlés szerint),
4 adag paradicsommártás.

Elkészítés:

A megmosott, átválogatott rizst az olajon üvegesre pirítjuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi jól ellepi. Fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg az összes levét elfövi. Közben a csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és ledaráljuk. A húst összekeverjük a rizzsel, megsózzuk, megborsozzuk és a pirospaprikát is beletesszük. A tököket megmossuk, szárát levágjuk és hosszában félbevágva, a magházát kikaparjuk. Az üreget jól megpúpozva megtöltjük a húsos töltelékkel. A tököket tepsibe tesszük, ráöntjük a csontlevet, és befedve puhára pároljuk. A felesleges levet elpárologtatjuk és a paradicsommártást aláöntve tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók