Töltött pecsenye recept

Töltött pecsenye recept

Elkészítés:

Vékonyra kiverünk nyolc szelet kicsontozott rövidkarajt (vagy négy nagy kicsontozott nyolc szeletbe kivert csirkemellet, esetleg pulykamellet), és egyik felére ráfektetünk egy hajszálvékony, nem húsos füstölt szalonnaszeletet, meghintjük reszelt sajttál. (10 deka szalonna meg 10 deka - pl. edámi - sajt elég hozzá.) Meghintjük csipetnyi reszelt szerecsendióval, és a hús üres felét ráhajtva, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Hirtelen átsütjük a szeleteket két evőkanál olajon, majd a zsiradékból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre párolunk egy csapott evőkanálnyi hagymakrémet, vagy egy fej apróra vágott hagymát, meghintjük egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával, és a húst beletéve, átforgatjuk. Kevés vizet öntünk alá, beledobunk egy-egy darab paradicsomot meg zöldpaprikát, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha hagymakrémmel készítettük, sózni nem kell. Tálalás előtt simára keverünk egy kiskanál lisztet egy deci tejföllel, és ezzel sűrítjük be a mártást. (Ha nincs paradicsomunk meg zöldpaprikánk, Piros Arany krémmel meg paradicsompürével helyettesítjük.)

The Mountain - 3D pólók