Töltött paradicsom 1. recept
Hozzávalók:
8 paradicsom,
15 dkg főtt csirkemell,
6 ek. túró,
3 evőkanál joghurt,
1 evőkanál finomra vágott zellerzöld,
1 evőkanál finomra vágott snidling,
só, szerecsendió,
salátalevél.
Elkészítés:
A paradicsomok tetejéből egy kalapnyit levágunk, és a belsejét kanállal kiszedjük. A főtt húst kis kockákra összevágjuk. A túrót joghurttal összekeverjük, sóval, szerecsendióval, zellerzölddel, snidlinggel fűszerezzük. Hozzákeverjük a felkockázott húst, majd kanállal beletöltjük a paradicsomokba. A kalapokat kis kardocskával a tetejére szúrjuk, és megmosott, leszárított salátalevélen tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Jó tanács: Péksüteménnyel vagy pirítóssal kínálva laktató ebéd. A paradicsomok kivájt belsejét felhasználhatjuk paradicsomleves, lecsó stb. készítéséhez.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges