Töltött karalábé recept

Töltött karalábé recept

Hozzávalók:
2 nagy karalábé,
25 dkg kicsontozott csirkemell,
1 kis fej hagyma,
1 kis sárgarépa,
só, bors,
őrölt szerecsendió,
1.25 dl tyúkhúsleves(kockából),
petrezselyem,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A meghámozott karalábét mikrohullámú sütőben 600 W-on 8 percig pároljuk, és utána hagyjuk kihűlni. A csirkehúst apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a répát finomra reszeljük, az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, csipet szerecsendióval ízesítjük. A karalábékat kiskanállal kivájjuk, 2 ek. karalábéforgácsot finomra vágunk, és a töltelékhez adjuk. Megtöltjük vele a karalábékat, visszatesszük az edénybe, aláöntjük a levest, mellészórjuk a maradék karalábéforgácsot, lefedjük és 15 percig 600 W-on pároljuk. A felaprított petrezselyem felét a tejfölhöz keverjük. Kivesszük a karalábékat az edényből, a levest a karalábéforgáccsal együtt a tejfölhöz adjuk és habosra turmixoljuk. A karalábékat leöntjük a mártással, és petrezselyemmel díszítjük.

The Mountain - 3D pólók