Töltött csirkemell háziasan recept

Töltött csirkemell háziasan recept

Hozzávalók:
4 db csirkemell,
5 dkg vaj,
3 db tojás,
3 db zsemle,
3 g törött bors,
1/2 csomó zöldpetrezselyem,
2 g majoránna,
5 cl olaj vagy zsír,
só.

Elkészítés:

A vajat a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáadjuk a tejben áztatott és jól kinyomkodott zsemléket, sóval, törött borssal, és egy kevés vajban megfuttatott, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és végül lazán az elkészített zsemlés töltelékbe keverjük. A csirkemelleket felszúrjuk és habzsák segítségével a töltelékkel (amit különböző járulékos anyagokkal - pl.: zöldborsó, gomba, libamáj, csirkemáj stb. - még ízletesebbé tehetünk) megtöltjük. A csirkemelleket ezután majoránnával bedörzsöljük, ízlés szerint szalonnával betekerjük. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Rizs-, petrezselymes burgonya- vagy zöldköretet adhatunk hozzá.

The Mountain - 3D pólók