Tojásos csirkemell recept

Tojásos csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell,
2 evőkanál olaj,
1 kis hagyma,
5 dkg gomba,
15 dkg zöldborsó,
4 tojás,
só, bors.

Elkészítés:

A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy deci gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslét, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba vagy leveses csészébe. A négy tojást felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőben előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.

The Mountain - 3D pólók