Tésztagyűrű pesto csirkével recept

Tésztagyűrű pesto csirkével recept

Hozzávalók:
450 g olasz tészta,
1 konzerv piros spanyolpaprika apróra vágva,
3 ek Vinaigrette dresszing,
1kg főtt és összevágott csirkemell,
petrezselyemlevél díszítéshez.

A pesto-szószba:
100g durvára vágott dió,
nagy marék bazsalikom vagy petrezselyem,
2 nagy gerezd fokhagyma,
75ml olívaolaj,
só és őrölt fekete bors.

Elkészítés:

Először készítsük el a pesto-szószt: rakjuk a durvára vágott diót, a fűszernövényeket és a fokhagymát a turmixgépbe, és daráljuk finom péppé. Adjuk hozzá az olajat és a fűszereket, majd keverjük össze. Tegyünk fel forrni egy nagy fazék sós vizet. Főzzük meg a tésztát (8-12 perc). Szűrjük le, majd öntsünk át rajta egy kanna, forrásban levő vizet, hogy leöblítsük. Keverjük össze a tésztát, a paprikát és a Vinaigrette dresszinget egy nagy tálban. Kóstoljuk meg és fűszerezzük. Rakjuk a tésztát egy kuglófsütőbe és hűtsük kb. 1 óráig. Keverjük össze a pesto-szószt a csirkedarabokkal. Óvatosan öntsük a tésztagyűrűt egy tálra, és töltsük meg a csirkével. Díszítsük petrezselyemmel és tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók