Téli saláta csirkemellel recept
Hozzávalók:
1 csirkemell főzve,
1/2 kg héjában főtt burgonya,
2 alma,
10 dkg csemegeuborka,
2 dl joghurt,
só, bors,
mustár,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A kicsontozott, lebőrözött főtt húst, a megtisztított burgonyát külön-külön felkockázzuk. Az uborkát felkarikázzuk, a megmosott, héjas almát kisebb darabokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot sóval, borssal, mustárral és hagymával ízesítjük, majd beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat. Petrezselyemzölddel, tojáskarikával és almagerezdekkel díszíthetjük a tetejét.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Jó tanács: A főtt alapanyagok kihűlt állapotban legyenek, amikor a salátakészítéshez felhasználjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges