Tejszínes csirkemell zöldborsóval recept

Tejszínes csirkemell zöldborsóval recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1 1/2 kg zsenge, héjas zöldborsó,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozom, és vékony csíkokra vágom. Megsózom, és 15 percig állni hagyom. Közben a zöldborsót kifejtem, a petrezselyem- zöldet nagyon finomra vágom. A melegített vajon a csíkokra vágott csirkehúst fehéredésig pirítom. Közben néhányszor megkeverem, hogy a hús egyenletesen süljön. Ezután a zöldborsót ráöntöm, rálocsolom a tejszínt, megsózom, és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben puhára párolom. Ha levét már majdnem elfőtte, megszórom a petrezselyemzölddel és csipetnyi cukorral, ezután jól átforgatom. A tányéron ki-ki bőven megszórja reszelt sajttal. Ha nagy étkű a család, lehet kínálni hozzá párolt rizst is. (Ez utóbbit az étel elkészülte után hozzá kell keverni a zöldborsós csirkéhez.)

Elkészítési ideje: 50 perc

The Mountain - 3D pólók