Tejfölös, zöldséges csirkemell-tokány, orsós tésztával recept

Tejfölös, zöldséges csirkemell-tokány, orsós tésztával recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell,
2 dkg Héra főzőmargarin,
1 dkg só,
1 csomag mirelit leveszöldség,
1 késhegynyi őrölt bors,
2,5 dl víz,
1 mokkáskanál UNIVER pástétom fűszer,
2 dl tejföl,
10 dkg zöldbab (mirelit),
5 dkg gomba,
6 dkg liszt,
½ csokor petrezselyemzöld,
30 dkg korpás, rozsos tészta.

Elkészítés:

A mell bőrét lefejtjük, majd lefejtjük a húst a csontról és ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. A mélyfagyasztott zöldséget kicsit felengedjük, majd vékony, félcentis hasábokra vágjuk. A Héra margarin felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zöldbabot, szeletelt gombát, sós vízben megfőzzük. Nagyobb edényben a Héra margarint felmelegítjük, rátesszük a csíkokra vágott szárnyashúst és átpirítjuk. Pirítás közben sózzuk, fűszerezzük és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ha zsírjára lepirult, megszórjuk liszttel, elkeverjük és átpirítjuk.

The Mountain - 3D pólók