Tárkonyos csirkeleves 2. recept

Tárkonyos csirkeleves 2. recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg sárgarépa,
só, bors, majoránna,
néhány babérlevél,
1 csokor friss tárkony,
1 citrom,
2 dl főző tejszín,
1 pohár tejföl.

Galuska:
1 tojás 4-5 kanál liszt,
só.

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük, és kis kockára vágjuk. Az aprított hagymát a vajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a húst, a karikázott sárgarépát, a zöldborsót, ezekkel is még pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett meghintjük a liszttel, majd annyi vizzel felengedjük, ami jól ellepi. Kb. 2 liter. Ezután füszerezzük, só, bors, majoránna, ízlés szerint, néhány babérlevél és a tárkony fele apróra vágva. Lassan forralva főzzük. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak belekeverjük a tejszínt, tejfölt. Ízesítésre még a citromot apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Végül 1 tojásból készült galuskát főzünk bele, és a tetejét megszórjuk a maradék tárkonnyal.

The Mountain - 3D pólók