Tárkonyos csirkeleves 1. recept

Tárkonyos csirkeleves 1. recept

Hozzávalók:
1 db filézett csirkemell,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg vaj,
2 l víz,
1 szál sárgarépa,
15 dkg zöldborsó,
1 citrom,
1 kanál liszt,
só, őrölt fehérbors,
1 dl tejszín,
2 dl tejföl,
1 csomag tárkony.

Galuskához:
1 tojás,
4 kanál liszt,
só.

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét, és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk. 1 kanál lisztet szórunk rá és felöntjük a vizzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, fél csomag aprított tárkonnyal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk. Ha a vizet nagyon elforrta pótoljuk. Beletesszük a tejszínt, és a tejföllel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal. Apró galuskákat főzhetünk bele. Kellemes savanyúra ízesítjük citromlével.

The Mountain - 3D pólók