Szőlős csirke recept

Szőlős csirke recept

Elkészítés:

A szőlős csirkéhez egy kis fej vöröshagymát öt deka vajon megfonnyasztunk, de nem pirítjuk meg. Négy lebőrözött, kicsontozott; félbevágott kis csirkemellet fehéredésig sütünk rajta. 30 deka megmosott, lecsumázott, piros szőlőt öntünk hozzá, és egy deci száraz fehérborral felöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Utána a húst kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt levet áttörjük vagy turmixoljuk, és átszűrjük. A csirkét visszarakva egy maréknyi szőlőszemet rakunk köré, és már csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús átmelegszik, és a szőlő kissé megtöpped. Párolt rizs illik hozzá.

The Mountain - 3D pólók